Селянські повстання в Чернігівській губернії у 1918 р.: причини та спрямованість - Еткіна, І. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Розглянуто проблему поділу Чернігівської губернії у 1918 р. між Українською державою гетьмана П. Скоропадського та Радянською Росією. Висвітлюються селянські повстання в обох частинах губернії. Рассмотрена проблема разделения Черниговской губернии в 1918 г. между Украинским государством гетмана П. Скоропадского и Советской Россией. Изучены крестьянские восстания в обеих частях губернии. The problem of division of the Chernihiv province in 1918 between the Ukrainian State of
hetman P. Skoropadsky and by Soviet Russia is considered. In the article peasant revolts are
investigational in both parts of province.