Дніпро в тактичних планах повстанців Північної України 1919–1921 рр. - Баров, В. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті досліджується річкова війна українських повстанських формацій Північної України в період 1919–1921 рр. як складова частина української військової історії і в цілому історії України доби визвольних змагань 1917–1921 рр. В статье исследуется речная война украинских повстанческих формаций Северной
Украины в период 1919–1921 гг. как составная часть украинской военной истории и в
целом истории Украины периода Украинской революции 1917–1921 гг. In article is aimed at the research of the river war of the Ukrainian rebel formations of
Northern Ukraine in 1919-1921, as a part of the Ukrainian military history and the history
of Ukraine during the first liberation struggle of 1917–1921.