Температурне поле синхронної машини при короткому замиканні витків обмотки збудження - Васьковський, Ю.М.; Гераскін, О.А. (Гідроенергетика України, 2017)
За допомогою методів математичного моделювання досліджено розподіли температури і градієнта температури в явнополюсному синхронному генераторі при номінальному навантаженні. В статті визначено елементи конструкції, в яких температури і температурні градієнти мають найбільші значення. Досліджено вплив короткого замикання частини витків обмотки збудження на температуру елементів статора і ротора. При виникненні короткого замикання в обмотці збудження підвищення температури обмоток статора і ротора приблизно пропорційне кількості ушкоджених витків обмотки збудження.