До питання стану живопису Троїцького собору в XX столітті - Миколайко, Т. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті висвітлена інформація про стан живопису Троїцького собору, заходи щодо
його поновлення та збереження: у часи більшовицького атеїзму, в період 20-річного користування релігійною громадою у повоєнний час і до 1970-х років. В статье освещена информация о состоянии живописи Троицкого собора, мероприятия для его обновления и сохранения: во время большевицкого атеизма, в период
20-летнего использования религиозной общиной в послевоенное время и до 1970-х годов. The article lighten information about the state of painting of the St. Trinity Cathedral, attempts
to update and preserve it: during the bolshevik atheism, in a period of 20s of using of the
cathedral by the religious community in the post-war period and until the 1970s – the beginning
of repairs in the St. Trinity Cathedral and the restoration of painting.