Троїцький монастир у Чернігові у перше десятиліття радянського режиму: фокус перетину просторів - Непотенко, І. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У руслі загальнодержавних антицерковних процесів зроблено акцент на характеристиці локальної специфічності, розкрито концептуалізацію релігійних понять та їхнє смислове навантаження в умовах творення радянської дійсності. Переосмислено роль просторового виміру, визначено можливі способи співіснування його монастирської та цивільної структурних моделей. В русле общегосударственных антицерковных процессов сделано акцент на характеристике локальной специфичности, раскрыто концептуализацию религиозных понятий и их смысловой нагрузки в условиях формирования советской действительности. Переосмыслено роль пространственного измерения, определены возможные способы сосуществования его монастырской и гражданской структурных моделей. The emphasis on the local specificity, the conceptualization of religious intentions and it meanings under the condition of the formation of the Soviet reality were shown in the article. Besides, it was redefined the role of the local space and found out possible ways of its monastic and civil structural models.