Переселення мешканців Чернігівщини на Кубань у кінці XVIII – першій чверті ХІХ ст. - Герасимчук, О. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті на основі архівних матеріалів висвітлюється перебіг процесу заселення
кубанського краю мешканцями Чернігівщини в кінці XVIII – першій чверті ХІХ ст.
Автор детально аналізує труднощі переселення й особливості адаптації мігрантів
до умов життя на новій території. В статье на основе архивных материалов освещается процесс заселения кубанского края жителями Черниговщины в конце XVIII – первой четверти ХІХ в. Автор детально анализирует трудности переселения и особенности адаптации мигрантов к условиям жизни на новой территории. The article on the bases of archival materials highlights moving of settlement process of
Kuban region by Chernihiv region residents in the end of XVIII – the first quarter of the
XIX cent. The author analyses in detail difficulties of resettlement and peculiarities of living
conditions adaptation of migrants on the new territory.