Проблема поиска самоидентичности героя в произведениях А. Камю - Лесова, Н.С.; Шапошник, Н.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
В статье рассматривается одна из ключевых тем современности – проблема самооценки индивидуума, поиска его самоидентичности в современном
мире. Фактическим материалом исследования являются произведения А.Камю,
предлагающего различные варианты преодоления абсурдности человеческого
существования. Эта проблема появляется в западно-европейской литературе в
I половине XX века и остается актуальной в современном литературоведении. В статье используется системный метод исследования с элементами сравнительного анализа. У статті розглядається одна з ключових тем сучасності – проблема самооцінки індивідуума, пошуку його самоідентичності в сучасному світі. Фактичним
матеріалом дослідження є твори А.Камю, який пропонує різні варіанти подолання абсурдності людського існування. Ця проблема з'являється в західно-
європейській літературі в І половині XX століття і залишається актуальної в сучасному літературознавстві. У статті використовується системний метод
дослідження з елементами порівняльного аналізу. In the article one analyzes one of key themes of the present – a problem of an
individual's self-estimation, search of self-identity in the modern world. The factual
material of the research works by A.Kamju are. He suggests different variants of
overcoming of the absurdity of human existence. This problem appears in the West-
European literature in the I-st half of XX century and remains actual in modern literary
criticism. In the article the system method of the research with the elements of the
comparative analysis is used.