Стиль как подвижная форма организации объективной реальности в комедии идей Тома Стоппарда - Бондаренко, Л.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Окружающий мир объективной реальности представляется как хаос,
таящий в себе некий смысл, который можно обрести путем придания ему формы, т.е. с помощью индивидуального стиля как способа аранжировки разрозненных фрагментов реальности. У п'єсах Стопарда індівідуальний стиль презентується як форма організації об'єктивної реальності, яку розуміють як набір різноманітних фрагментів. Лише за допомогою стилю можна знайти сенс цієї реальності, якщо
аранжувати ії фрагменти та надати їм форму. The objective reality around us is disengaged fragments. According to Stoppard,
the only way to cope with it is to arrange the "scraps" into a certain pattern,
employing our individual style as a means of "finding order amid chaos".