Автоматизована система контролю гідротехнічних споруд (АСК ГТС) Дніпровської ГЕС — від задуму до втілення - Шульга, В.А.; Чугунніков, В.С.; Рассовський, В.Л.; Бісовецький, Ю.А.; Щучик, Е.С.; Кухтаров, С.А.; Рудик, Б.А.; Пудлик, А.Н. (Гідроенергетика України, 2017)
У статті викладені: відомості про споруди Дніпровської ГЕС, їх експлуатацію, контроль споруд та засоби контролю; історія проектування і впровадження АСК ГТС, склад та основні технічні показники автоматизованої системи; особливості початкового періоду її експлуатації.