Моделювання теплового стану ротора турбогенератора потужністю 500 МВт в залежності від виду охолодження - Гайденко, Ю.А.; Цивінський, С.С. (Гідроенергетика України, 2017)
Досліджена можливість заміни стандартної воднево-водяної системи охолодження турбогенератора типу ТГВ 500 на більш просту та надійну повітряну систему. Аналіз проводився за допомогою чисельного моделювання на основі спеціально розроблених мультифізичних математичних моделей, які дозволяють проводити спільний та взаємопов'язаний розрахунок електромагнітного та теплового поля. Досліджувалась найбільш нагріта ділянка ротора турбогенератора, а саме зубцево-пазова зона. Причому, дослідження проводилось як для симетричного, так і для несиметричного режимів роботи турбогенератора.