Деякі критичні зауваження та пропозиції щодо підтримки сталого розвитку гідроенергетики в Україні - Стефанишин, Д.В. (Гідроенергетика України, 2018)
Проаналізовано стан та особливості освоєння гідроенергетичного потенціалу в світі і Україні. Запропоновано показники, за якими опосередковано може оцінюватись соціальна, екологічна та економічна привабливість гідроенергетичних об'єктів та їх вплив на відповідні складові сталого розвитку. Виконано порівняльний аналіз відкритих даних щодо основних водноенергетичних характеристик гідроелектростанцій України, Франції і Австрії, та вказано на необхідність перегляду засадничих принципів, на яких мають ґрунтуватися оцінки економічно ефективного гідроенергетичного потенціалу рік та розроблятися плани і програми введення нових потужностей гідрогенерації в країні в контексті сталого розвитку.