Математичні моделі розрахунку профілю вільної поверхні хвилястого стрибка з врахуванням втрат енергії та затухання хвиль по довжині - Рябенко, О.А.; Клюха, О.О.; Галич, О.О.; Поплавський, Д.М. (Гідроенергетика України, 2018)
В роботі представлено алгоритми розрахунку профілю вільної поверхні хвилястого стрибка з врахуванням втрат енергії та затухання хвиль по довжині. Результати розрахунків, проведених за наведеними математичними моделями, порівняно з експериментальними даними.