Вплив порушення розмірів поліетиленової ізоляції силових кабелів на розподіл у ній електричного поля - Кучерява, І.М. (Гідроенергетика України, 2018)
Виконано комп'ютерне моделювання електричного поля в поліетиленовій ізоляції високовольтного кабеля з неконцентричністю елементів. Показано нерівномірність розподілу поля в ізоляції, концентрацію та максимальні значення поля в локальних областях поблизу жили, а також можливість деградації ізоляції при зниженні її електричної міцності. Обґрунтовано важливість дотримання співвісності та встановлених розмірів конструктивних елементів кабеля.