Особливості використання полімерної ізоляції в електричних мережах - Кирик, В.В. (Гідроенергетика України, 2018)
Висвітлено характерні особливості композитних ізоляторів з полімерною захисною оболонкою, яка захищае несучий стрижень від атмосферного впливу та забеспечує необхідну довжину шляху витоку. Описані основні класи матеріалів, які використовуються для полімерної ізоляції. Для композитних ізоляторів дана характеристика пошкодженням, які не викликають негайної заміни ізоляторів та тих, що призводять до негайної їх заміни.