До питання про формування міської міліції в Чернігові навесні 1917 р. - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті розглядається процес становлення міської міліції в Чернігові в березні
– квітні 1917 р. Висвітлюється спільна діяльність гласних Чернігівської міської думи
та губернського виконавчого комітету представників громадських організацій щодо
напрацювання положення про міліцію Чернігова, реорганізацію, визначення організаційної структури та посадових окладів її співробітників. Водночас говориться про
перші кроки в роботі чернігівської міліції та аналізуються заходи органів місцевого
самоврядування щодо реорганізації установ колишньої поліції, що в цілому мали досить
поміркований та виважений характер. В статье рассматривается процесс становления городской милиции в Чернигове
в марте-апреле 1917 г. Освещается совместная деятельность общественных органов
Черниговского городского совета и губернского исполнительного комитета представителей общественных организаций по выработке положения о милиции г. Чернигова,
реорганизации, определении организационной структуры и должностных окладов ее
сотрудников. В то же время говорится о первых шагах в работе черниговской милиции, анализируются мероприятия органов местного самоуправления по реорганизации учреждений бывшей полиции, которые в целом имели достаточно умеренный и взвешенный характер. The article deals with the process of the formation of the city police in Chernihiv in March-
April 1917. The joint activities of the public bodies of the Chernihiv City Council and of the
provincial executive committee of representatives of community organizations regarding the
development of the provisions about the Chernihiv city police, reorganization, determination
of organizational structure and salaries of staff members.
At the same time, the first steps in the work of the Chernihiv police are discussed and
measures of local self-government bodies are being analyzed regarding the reorganization
of former police institutions, which in general were reasonably moderate and well-balanced.