Їм не поставили пам'ятників, про них навіть мало хто знає - Студьонова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Стаття присвячена маловідомій особистості колишнього чернігівського священика
М. В. Капшученка (1889–1959), репресованого в 1933 році, його розкуркуленому і розстріляному братові П. В. Капшученку (1881–1937), дочці Р. М. Окіпній (1914–1942) –
оперній співачці, члену київської диверсійно-розвідувальної групи І. Д. Кудрі, розстріляній
гестапівцями. Автор висловлює щиру подяку киянці М. В. Орленко, представниці сім’ї
Капшученків, за надані документи і матеріали. Статья посвящена малоизвестной личности бывшего черниговского священника
Н. В. Капшученко (1889–1959), репрессированного в 1933 году, его раскулаченному и
расстрелянному брату П. В. Капшученко (1881-1937), дочери Р. Н. Окипной (1914–1942)
– оперной певице, члену киевской диверсионно-разведывательной группы И. Д. Кудри,
расстрелянной гестаповцами. Автор выражает искреннюю благодарность киевлянке
М. В. Орленко, представительнице семьи Капшученко, за предоставленные документы и материалы. The article is devoted to the little-known personality of the former Chernihiv priest
M.V.Kapshuchenko (1889-1959), repressed in 1933, to his disrupted and executed brother
P.V.Kapshuchenko (1881-1937), daughter of R.M. Okipny (1914-1942) – opera singer, member
of the Kyiv sabotage and intelligence group I. D. Kudri, shot by the Gestapo men. The author
expresses his sincere gratitude to Kievan M.V. Orlenko, the representatives of the family of
Kapshuchenka, for the documents and materials provided.