Систематизация геометрических параметров профилей лопастей рабочих колес горизонтальных капсульных гидротурбин - Шелудяков, Л.О.; Сушко, А.Е. (Проблемы машиностроения, 2010)
Исследованы статистические данные о геометрических параметрах профилей лопастей капсульных гидротурбин при напорах от 5 до 22 м. Получены зависимости параметров от напора. Результаты позволяют определять геометрические параметры лопастей на конкретно заданный напор на первом этапе проектирования лопасти. Досліджено статистичні дані щодо геометричних параметрів профілів лопатей капсульних гідротурбін при напорах від 5 до 22 м. Отримано залежності параметрів від напору. Результати дозволяють визначати геометричні параметри лопатей на конкретно заданий напір на першому етапі проектування лопаті. Statistical data on the geometric parameters of profiles of water wheel blades in axial flow hydraulic bulb turbines designed for heads of 5 to 22 m have been treated. The parameters vs. head dependences have been obtained. This allows defining the geometric parameters of hydraulic bulb turbine blades for a preset head value.