Снижение канцерогенности отработавших газов транспортных средств - Канило, П.М.; Костенко, К.В. (Проблемы машиностроения, 2011)
Проанализировано влияние вида моторных топлив и содержания в них ароматических углеводородов на канцерогенность отработавших газов транспортных средств с двигателями внутреннего сгорания. Изложены основы минимизации их канцерогенной опасности. Проаналізовано вплив виду моторних палив і вмісту в них ароматичних вуглеводнів на канцерогенність відпрацьованих газів транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння. Викладено основи мінімізації їхньої канцерогенної небезпеки. Influence of a type motor fuel and contents in them of aromatic hydrocarbons on carcinogenicity of the fulfilled gases of vehicles with internal combustion engines is analysed. Bases of minimiza-tion of their cancerogenic danger are stated.