Семіотична партитура драматичної поеми Лесі Українки “Оргія” - Кочерга, С. (Слово і Час, 2010)
У статті подано тлумачення поняття “партитура” в контексті семіотики тексту. Розглядаються
особливості семіотичної партитури драматичної поеми Лесі Українки. Основну увагу приділено коду оргії
та його трансформації. Розкривається структурний зв’язок персонажів з образами міфічних богів. The article provides an interpretation of “score” as a semiotic category. From this point of view, the author
of the paper examines the semiotic score of Lesia Ukrayinka’s dramatic poem “The Orgy, the most attention
being given to the code of orgy and its transformations. This, in its turn, makes it possible to show the structural
interrelation between the characters of the poem and mythical gods. В статье дается толкование понятия “партитура” в
контексте семиотики текста. Рассматриваются особенности
семиотической партитуры драматической поэмы Леси
Украинки. Основное внимание уделяется коду оргии и его
трансформации. Раскрывается структурная связь персонажей
с образами мифических богов.