Шолом-Алейхем як майстер літературної іронії: смисли, засоби, український контекст - Токмань, Г. (Слово і Час, 2010)
У статті проаналізовано літературну іронію Шолом-Алейхема. Увагу зосереджено на іронічному смислі,
засобах іронії, ментальних мотивах, національних особливостях, стилі. Авторка розглядає літературний
контекст, джерела та розвиток іронії як складника стилю. The paper deals with the fictional irony in Sholem Aleichem’s oeuvre. A special attention is paid to ironic
meanings and devices, mental motifs, national peculiarity, and style. The author analyses the literary context,
sources, and the transformation of irony as a constituent part of any writer’s manner. В статье проанализирована литературная ирония Шолом-
Алейхема. В центре внимания иронический смысл, средства
иронии, ментальные мотивы, национальные особенности,
стиль. Автор рассматривает литературный контекст, источники
и развитие иронии как составляющей стиля.