Новітня українська поезія: відлуння екзистенціалізму - Гаврилюк, Н. (Слово і Час, 2010)
Статтю присвячено аналізу віршів Тетяни Лопушняк. Простежується актуалізація філософії
екзистенціалізму на рівні лексики вірша. Обстоюється теза про подібність світовідчуття екзистенціалістів
і людини постмодерної. The paper analyses the poems of Tetiana Lopushniak, stating the reactualisation of existential philosophy
on the level of poetic vocabulary. The author argues that the postmodernist frame of mind has very much in
common with the existentialist world-view. Статья посвящена анализу стихотворений Татьяны
Лопушняк. В ней отслеживается актуализация
экзистенциализма на лексическом уровне стиха. Отстаивается
тезис о схожести мировоззрения экзистенциалистов и
человека постмодерного.