Риси психологізму в постмодерній драмі - Когут, О. (Слово і Час, 2010)
Авторка розглядає можливості психологізму в романтичних творах постмодерної літератури на прикладі
сучасних українських драм “Саламандри” Т. Мельник і “Рододендрон” А. Багряної. Висвітлено сюжетні
архетипи мелодрами і драми адюльтеру. The author of the article examines the prospects of psychologism in the romantic dramas of Ukrainian postmodernist
writers, namely “The Salamanders” by T. Melnyk, and “The Rhododendron” by A. Bahriana. The
paper sheds light on the plot archetypes typical of melodrama and the drama of adultery. Автор рассматривает возможность психологизма
в романтизме постмодерной литературы на примере
современных украинских драм “Саламандры” (Т. Мельник) и
“Рододендрон” (А. Багряной). Проанализированы сюжетные
архетипы мелодрамы и драмы адюльтера.