Дослідження електромагнітних процесів у джерелі живлення для дугового зварювання змінним струмом - Сидорець, В.М.; Бондаренко, Ю.В.; Бондаренко, О.Ф. (Технічна електродинаміка, 2016)
Досліджено електромагнітні процеси, що відбуваються в електричному колі джерела живлення для дугового зварювання змінним струмом, а також особливості функціонування схеми регулювання зварювального струму. Побудовано графіки залежностей струмів та напруг від часу, які наочно ілюструють електромагнітні процеси у схемі та ефективність і плавність регулювання. Визначено діапазон зміни кута відкриття електронних ключів і одержано сімейство діаграм зварювальних струмів за різних кутів регулювання. Исследованы электромагнитные процессы, протекающие в электрической цепи источника питания для дуговой сварки переменным током, а также особенности функционирования схемы регулирования сварочного тока. Построены графики зависимостей токов и напряжений от времени, которые наглядно иллюстрируют электромагнитные процессы в схеме, эффективность и плавность регулирования. Определен диапазон изменения угла открытия электронных ключей и получено семейство диаграмм сварочных токов при различных углах регулирования. The electromagnetic processes in electrical circuit of power supply for AC arc welding and particularities of welding current regulation circuit operation were studied. The timing diagrams of currents and voltages, which visually illustrated electromagnetic processes in the circuit and the effectiveness and smoothness of regulation, were depicted. The range of variation of electronic switches opening angle was found and the diagram set of welding currents at different regulation angles was obtained. References 2, figures 2.