Вплив цифрової фільтрації сигналів на результати аналізу низькочастотних електромеханічних коливань в об'єднаних електроенергетичних системах - Буткевич, О.Ф.; Чижевський, В.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Наведено деякі результати досліджень впливу цифрової фільтрації сигналів на результати аналізу низькочастотних електромеханічних коливань в об'єднаних енергосистемах. Для аналізу сигналів, виміряних пристроями векторних вимірювань, використовуються в режимі реального часу відібрані і налаштовані методи аналізу сигналів. Показано, що попередня цифрова фільтрація сигналів підвищує надійність зазначених результатів аналізу. В статье представлены некоторые результаты исследований влияния цифровой фильтрации сигналов на результаты анализа низкочастотных электромеханических колебаний в объединенных энергосистемах. Для анализа сигналов, измеренных устройствами векторных измерений, используются в режиме реального времени отобранные и настроенные методы анализа сигналов. Показано, что предварительная цифровая фильтрация сигналов повышает надежность указанных результатов анализа. This article presents some results of studies on the influence of digital signal filtering at the analysis results of low-frequency electromechanical oscillations in interconnected power systems. Selected and prepared methods of signal analysis are used to analyse in real-time the signals measured by phasor measurement units . It is shown that preliminary digital filtering of signals improves the reliability of mentioned analysis results.