Кохання в “Ідеалізованій біографії” Юрія Тарнавського: поміж вірою і відчаєм - Котик-Чубінська, М. (Слово і Час, 2010)
У статті розглянуто особливості образності збірки Ю. Тарнавського “Ідеалізована біографія” на тлі
таких фундаментальних опозицій, як дійсність і уява, дійсність і сон. Основну увагу зосереджено на
образах світла, уст, імені й води. This article deals with the imagery of Yuriy Tarnavsky’s collection “The Idealized Biography” as seen against
the background of such fundamental oppositions as reality and imagination, reality and dream. The main
attention is paid to the topoi of light, lips, name, and water. В статье анализируются особенности образов поэтического
цикла Юрия Тарнавского “Идеализированная биография” на
фоне таких основоположных оппозиций, как действительность
и воображение, реальность и сон. Сосредоточено внимание
на образах света, губ, имени, воды.