До питання про інтерпретацію можливості - Провотар, О.І.; Провотар, О.О. (Кибернетика и системный анализ, 2016)
Запропоновано змістовну інтерпретацію поняття «можливості» як верхньої межі ймовірності. При цьому можливості і ймовірності задаються трикутними числами. Наведено співвідношення для ймовірностей і можливостей нечітких подій. Предлагается содержательная интерпретация понятия «возможности» как верхней грани вероятности. При этом возможность и вероятность задаются треугольными числами. Приведены соотношения для вероятностей и возможностей нечетких событий. A meaningful interpretation of the concept of “possibility” as the upper bound of probability is proposed. Possibility and probability are defined by triangular numbers. The relations for the probability and possibility of fuzzy events are presented.