Дослідження впливу механізмів дискретно-імпульсного введення енергії на водневий показник водних систем - Долінський, А.А.; Шурчкова, Ю.А.; Дубовкіна, І.O.; Коник, А.В. (Промышленная теплотехника, 2015)
У статті представлено дослідження активації водних систем методом ДІВЕ. Наведено результати експериментальних досліджень впливу механізмів ДІВЕ: миттєвого скидання тиску (вакуумування), адіабатичного закипання і високочастотних гідродинамічних коливань на водневий показник різних типів води. Встановлено степінь підвищення водневого показника і його стійкість в часі. В статье представлены исследования активации водных систем методом ДИВЭ. Приведены результаты экспериментальных исследований влияния механизмов ДИВЭ: мгновенного сброса давления (вакуумирование), адиабатического вскипания и высокочастотных гидродинамических колебаний на водородный показатель разных типов воды. Определена степень повышения водородного показателя, и его стойкость во времени. Researches of activating of the water systems the method of DPIE are presented in the article. Results over of experimental researches of influence of mechanisms of DPIE are brought: instantaneous depressurization (vacuumizing), adiabatic boiling up and highfrequency hydrodynamic vibrations on the ph-value of different types of water. The degree of increase of ph-value and its stability throughout time is set.