Структурообразование полимерных микро- и нанокомпозитов на основе поликарбоната в процессах их кристаллизации - Долинский, А.А.; Фиалко, Н.М.; Динжос, Р.В.; Навродская, Р.А. (Промышленная теплотехника, 2015)
Приведены данные экспериментально-теоретических исследований механизмов структурообразования при кристаллизации полимерных композитов на основе поликарбоната, наполненных углеродными нанотрубками или микрочастицами алюминия. Представлены результаты анализа полученных экспериментальных данных по кинетике кристаллизации в соответствии с уравнениями нуклеации и Колмогорова-Аврами. Установлены механизмы кристаллизации рассмотренных полимерных микро- и нанокомпозитов на начальной стадии кристаллизации (стадии нуклеации) и стадии кристаллизации в объеме материала в целом. Наведено дані експериментально-теоретичних досліджень щодо механізмів структуроутворення при кристалізації полімерних композитів на основі полікарбонату, наповнених вуглецевими нанотрубками або мікрочастинками алюмінію. Представлено результати аналізу одержаних експериментальних даних з кінетики кристалізації у відповідності з рівняннями нуклеації та Колмогорова-Аврамі. Встановлено механізми кристалізації розглянутих полімерних мікро- і нанокомпозитів на початковій стадії кристалізації (стадії нуклеації) та стадії кристалізації в об’ємі матеріалу в цілому. The data of experimental and theoretical studies of the mechanisms of structure formation in the crystallization of polymer composites based on polycarbonate filled with carbon nanotubes or microparticles of aluminum are given. The results of the analysis of the experimental data on the crystallization kinetics in accordance with the equations of nucleation and Kolmogorov-Avrami are submitted. The mechanisms of crystallization of considered polymeric micro- and nanocomposites on the initial crystallization step (nucleation step) and the step of crystallization in the volume of material as a whole are established.