Вивчення термічних властивостей твердого залишку торфу після екcтрагування гумусових речовин - Михайлик, В.А.; Снєжкін, Ю.Ф.; Оранська, О.І.; Корінчевська, Т.В.; Корінчук, Д.М. (Промышленная теплотехника, 2015)
Представлені результати дослідження методами дериватографії та рентгенофазового аналізу термічних властивостей твердого залишку фрезерного торфу після екстрагування гумусових речовин з метою визначення його відповідності вимогам до палив. Представлены результаты исследования методами дериватографии и рентгенофазового анализа термических свойств твердого остатка фрезерного торфа после экстрагирования гумусовых веществ с целью определения соответствия его требованиям, предъявляемым к топливам. In this study the thermal gravimetric and differential thermal analysis (TGA&DTA) and X-ray diffraction used to evaluate the thermal properties of solid residues of milled peat after extraction of humus substances to determine its compliance with the requirements for fuels.