Створення та впровадження ефективних технологій та устаткування для виробництва лікарських засобів. Частина 1 - Долінський, А.А.; Грабова, Т.Л.; Степанова, О.Е. (Промышленная теплотехника, 2015)
В роботі розглянуто особливості отримання різних лікарських форм з точки зору дисперсних систем. Представлено огляд інноваційного тепломасообмінного обладнання та технологій для отримання м’яких лікарських форм, які розроблено, виготовлено та впроваджено фахівцями ІТТФ НАНУ на фармацевтичних підприємствах України та за кордоном. В работе рассмотрены особенности получения разных лекарственных форм с точки зрения дисперсных систем. Представлен обзор инновационного тепломассообменного оборудования и технологий для получения лекарственных форм, разработанных, созданных и внедренных специалистами ИТТФ НАНУ на фармацевтических предприятиях Украины и за рубежом. The features production of different pharmaceutical forms in terms of dispersed systems is discussed in the paper. The innovative heat- mass exchange equipment and technologies for the production of pharmaceutical forms, designed, developed and implemented by the specialists of IЕT NASU in pharmaceutical plants in Ukraine and abroad have been reviewed.