Чисельне моделювання триповерхової будівлі з привіконними заглибленнями - Новіцька, М.П. (Промышленная теплотехника, 2015)
Проведено чисельне дослідження впливу привіконних заглиблень на теплообмін триповерхової будівлі, що знаходиться у потоці повітря. Зіставлені коефіцієнти теплообміну будівлі з гладкою поверхнею із будівлею, що має привіконні заглиблення, глибиною 10 см. Визначено, що при чисельних розрахунках теплообміну та аеродинаміки будівель необхідно враховувати наявність на фасаді привіконних заглиблень. Проведено численное исследование влияния приоконных ниш на теплообмен трехэтажного здания находящегося в потоке воздуха. Сопоставлены коэффициенты теплообмена здания с гладкими стенками и здания имеющего приоконные ниши глубиной 10 см. Показано, что при численном расчете теплообмена и аэродинамики зданий необходимо учитывать наличие на фасаде приоконных ниш. Numerical simulation of windows inset influence on heat transfer of threestoried buildings, located in the wind flow, has been carried out. Surface heat exchange coefficient for buildings with 10 cm inset value for windows and plain walls has been compared. It is shown that during the numerical simulation of heat transfer and aerodynamics of buildings the existence of windows inset on the facade should be taken into account.