Модернізація системи опалення будівлі з використанням теплового насоса типу "повітря-рідина" - Басок, Б.И.; Недбайло, О.М.; Ткаченко, М.В.; Божко, І.К.; Лисенко, О.М.; Луніна, А.О. (Промышленная теплотехника, 2015)
Наведений опис оригінального технічного рішення щодо використання теплового насосу для опалення частини адміністративної будівлі. Розроблена гідравлічна схема підключення та виконаний підбір теплотехнічного обладнання до неї. Проаналізована енергетична ефективність використання теплового насоса в опалювальний період. Приведено описание оригинального технического решения относительно использования теплового насоса для отопления части административного здания. Разработана гидравлическая схема подключения и выполнен подбор теплотехнического оборудования к ней. Проанализирована энергетическая эффективность использования теплового насоса в отопительный период. The description of original technical decision of using heat pump for heating part of administrating building is described. The hydraulic connection sheme is developed and selectin of heat devices is executed for it. The energy efficiency for using heat pump in heating season is analyzed.