Поетика інтелектуальної драми Уласа Самчука - Руснак, І. (Слово і Час, 2010)
У статті проаналізовано невідому п'єсу “Жертва пані Маї” (1940) й доведено, що за всіма жанровими ознаками це інтелектуальна драма. Авторка інтерпретує погляди митця на театр і драматичне мистецтво, висловлені в газеті “Волинь”. The article focuses on an unknown play “Mrs. Maya’s Victim” (1940) by Ulas Samchuk whose genre specifics allows to label it as an intellectual drama. The author of the article also interprets Ulas Samchuk’s views on theatre and dramatic art expressed in the newspaper “Volyn”. В статье проанализировано неизвестную пьесу Уласа Самчука “Жертва госпожи Маи” (1940). Утверждается, что по всем жанровым признакам это – интеллектуальная драма. Автор интерпретирует взгляды писателя на театр и драматическое искусство, высказанные в газете “Волынь”.