Проза Віталія Чигирина - Поліщук, В. (Слово і Час, 2010)
У статті аналізується творчість одного з талановитих прозаїків 30-х років ХХ століття Віталія Чигирина (1908-1937), подано деякі його біографічні відомості. Простежується еволюційний поступ прозаїка, очевидне зростання художності його творів, розширення тематики. Ширша увага приділена кращому твору В. Чигирина – роману “Квітень”. This article deals with the works of a talented prosaist of the 1930s Vitaliy Chyhyryn (1908-1937), and also provides some biographic information about the writer. The author retraces his artistic development, stating an evident growth of the writer’s skillfulness coupled with thematic expansion. Broader attention is paid to V. Chyhyryn’s best work, the novel “The April”. В статье анализируется творчество одного из талантливых прозаиков 30-х годов ХХ века Виталия Чигирина (1908- 1937), поданы некоторые его биографические сведения. Прослеживается эволюционное продвижение прозаика, очевидный рост художественности его произведений, расширение тематики. Более широкое внимание уделено лучшему произведению В. Чигирина – роману “Апрель”.