Явище гідродинамічної кавітації як дієвий механізм диспергування при реалізації дискретно-імпульсного введення енергї - Долінський, А.А.; Авдєєва, Л.Ю.; Жукотський, Е.К.; Макаренко, А.А. (Промышленная теплотехника, 2015)
Розглянуто вплив кавітаційних явищ на інтенсифікацію процесу диспергування при реалізації механізмів ДІВЕ. Розроблений та змонтований експериментальний стенд для дослідження впливу гідродинамічної кавітації на диспергування складних гетерогенних систем. Наведені результати експериментальних досліджень впливу теплофізичних режимів диспергування системи з фосфоліпідами на властивості утворених частинок. Рассмотрено влияние кавитационных явлений на интенсификацию процесса диспергирования при реализации механизмов ДИВЭ. Разработан и смонтирован экспериментальный стенд для исследования влияния гидродинамической кавитации на диспергирование сложных гетерогенных систем. Приведены результаты экспериментальных исследований влияния теплофизических режимов диспергирования системы с фосфолипидами на свойства образованных частиц. The cavitation’s influence on the intensification of the dispersing process at the realization of mechanisms of DPEI are considered. Designed and installed an experimental stand for research of the influence of the hydrodynamic cavitation on dispersion of complex heterogeneous systems. Given results of experimental researches of influence of thermal modes of dispersion systems with phospholipids on the properties of formed particles.