Перспектива використання коаксіальних труб як новий спосіб транспортування теплоносія в теплових мережах - Ракитянська, Н.А.; Євтушенко, О.В.; Дуняк, О.В.; Демченко, В.Г. (Промышленная теплотехника, 2016)
Надано рекомендацію щодо зменшення втрат теплової енергії в теплових мережах завдяки використанню коаксіальних труб. Виконано розрахунки розподілу температур теплоносія по довжині мережі в залежності від швидкості руху теплоносія, діаметру та матеріалу трубопроводів. Дана рекомендация по уменьшению потерь тепловой энергии в тепловых сетях с помощью коаксиальных труб. Сделаны расчеты распределения температур теплоносителя по длине сети в зависимости от скорости движения теплоносителя, диаметра и материала труб. The recommendation concerning reduction the heat losses in thermal networks (heating systems) by using coaxial pipes had given. The calculations of the heat carrier temperature distributions along the length of the pipelines depending on the speed of the heat carrier and diameter and material of pipe were made.