Дослідження швидкого піролізу біомаси в абляційному шнековому реакторі - Клименко, В.М.; Баштовий, А.І.; Зубенко, В.І.; Антощук, Т.О. (Промышленная теплотехника, 2016)
Представлено результаты экспериментальных исследований процесса быстрого пиролиза биомассы с целью получения бионефти, углеродистого остатка и пиролизного газа в абляционном реакторе шнекового типа. Проведен их сравнительный анализ с иностранными аналогами. Предложены мероприятия по дальнейшему усовершенствованию данной технологии. Представлено результати експериментальних досліджень процесу швидкого піролізу біомаси з метою отримання біонафти, вуглецевого залишку та піролізного газу в абляційному реакторі шнекового типу. Запропоновано та реалізовано заходи щодо вдосконалення технології піролізу. Проведено порівняльний аналіз даних експерименту з даними іноземних авторів. The paper presents results of experimental investigations of fast pyrolysis of biomass in the ablative screw reactor to obtain bio-oil, carbonaceous residue and pyrolysis gas. Their comparative analysis with foreign similar experimental data was carried out. The measures to further development of this technology were suggested.