Дослідження теплообмінника із заданим законом розподілення коефіцієнтів теплопередачі вздовж поверхні теплообміну - Євтушенко, О.В. (Промышленная теплотехника, 2016)
Розглянуто теплообмінник, у якого коефіцієнт теплопередачі змінюється вздовж теплопередавальної поверхні за законом нормального розподілення Гауса. На базі даного теплообмінника представлений вивід основних рівнянь та виконані розрахунки температурного профілю, а також профілю теплового потоку та ефективності теплопередавальної поверхні. Рассмотрен теплообменник, у которого коэффициент теплопередачи изменяется вдоль теплопередающей поверхности по закону нормального распределения Гаусса. На базе данного теплообменника, представлен вывод основных уравнений и выполнены расчеты температурного профиля, а также профиля теплового потока и эффективности теплопередающей поверхности. The paper considered heat exchanger in which the heat transfer coefficient varies along the heat transfer surface under the law of the normal Gaussian distribution. On the basis of the present heat exchanger is presented basic equations derivation and calculations of the temperature profile and the profile of the heat flow and efficiency of the heat transfer surface.