Поле швидкості та вихровий рух усередині напівциліндричної траншеї - Воскобійник, В.А.; Воскобійник, А.В. (Промышленная теплотехника, 2016)
Представлено результати експериментальних досліджень особливостей формування та розвитку когерентних вихрових структур у напівциліндричній траншеї, а також статистичні характеристики поля швидкостей. Визначено масштаби, місцезнаходження когерентних вихрових структур усередині траншеї. Показано вплив вихрового руху в заглибленні на примежовий шар над пласкою поверхнею з локальною напівциліндричною траншеєю. Представлены результаты экспериментальных исследований особенностей формирования и развития когерентных вихревых структур в полуцилиндрической траншее, а также статистические характеристики поля скоростей. Определены масштабы, местоположение когерентных вихревых структур внутри траншеи. Показано влияние вихревого движения в углублении на пограничный слой над плоской поверхностью с локальной полуцилиндрической траншеей. The experimental research results of the features of formation and development of the coherent vortical structures in the half-cylindrical trench and also statistical characteristics of velocity field are submitted. The scales and location of the coherent vortical structures inside of the trench are determined. The influence of the vortex motion in the cavity on a boundary layer above a flat surface with the local half-cylindrical trench is shown.