Аналіз можливості отримання деревного палива з додаткових джерел в Україні - Желєзна, Т.А.; Баштовий, А.І.; Гелетуха, Г.Г. (Промышленная теплотехника, 2016)
Проаналізовано темпи розвитку біоенергетики в Україні. Розглянуто можливості отримання деревного біопалива з додаткових джерел, таких як полезахисні лісові смуги, лісові насадження вздовж автомобільних доріг та залізниць, а також сухостій. Показано, що за рахунок вказаних додаткових джерел можна збільшити енергетичний потенціал деревної біомаси в Україні у більше ніж 2 рази. Проанализированы темпы развития биоэнергетики в Украине. Рассмотрены возможности получения древесного биотоплива из дополнительных источников, таких как полезащитные лесополосы, лесные насаждения вдоль автомобильных и железных дорог, а также сухостой. Показано, что за счет указанных дополнительных источников можно увеличить энергетический потенциал древесной биомассы в Украине в более чем 2 раза. Rate of development of bioenergy in Ukraine is analyzed. The paper considers possibilities for obtaining wood fuel from such additional sources as shelterbelt forests, shelter forests along motor roads and railways and dead wood. It is shown that the use of these additional sources may increase the energy potential of wood biomass in Ukraine in more than two times.