Нові моделі сенсорів теплового потоку для систем моніторингу та діагностики енергетичного обладнання - Декуша, Л.В.; Воробйов, Л.Й.; Ковтун, С.І. (Промышленная теплотехника, 2016)
В роботі розглянуто принципи побудови сенсорів теплового потоку для застосування в системах моніторингу об’єктів теплоенергетики в залежності від умов теплообміну та характеристик об'єкта контролю, зокрема, сенсорів зі зменшеним тепловим опором, застосування яких дозволяє вимірювати густину теплового потоку в умовах високоінтенсивного теплообміну; сенсорів спеціального призначення для дослідження неусталених процесів теплообміну, тощо. В работе рассмотрены принципы построения сенсоров теплового потока для применения в системах мониторинга объектов теплоэнергетики в зависимости от условий теплообмена и характеристик объекта контроля, в частности, сенсоров с уменьшенным тепловым сопротивлением, применение которых позволяет измерять плотность теплового потока в условиях высокоинтенсивного теплообмена; сенсоров специального назначения для исследования неустановившихся процессов теплообмена, и тому подобное. The paper discusses the construction principles of heat flow sensors for use in monitoring systems of thermal power equipment, taking into account the depending on the heat transfer conditions and the characteristics of the control object. In particular, considers the sensors with a reduced thermal resistance, the use of which allows to measure the heat flux in the conditions of high heat transferring; special sensors for research of transient heat transfer, and so on.