Неустойчивость потока в пористом микроканале - Авраменко, А.А.; Дмитренко, Н.П.; Ковецкая, Ю.Ю. (Промышленная теплотехника, 2017)
Исследована неустойчивость течения в плоском пористом микроканале. Использован метод колокации для численного определения критических чисел Рейнольдса, которые определяют область гидродинамической неустойчивости потока. Также определено влияние пористости и проскальзывания на критические волновые числа. Досліджена нестійкість течії в плоскому пористому мікроканалі. Використано метод колокації для чисельного знаходження критичних чисел Рейнольдса, які визначають область гідродинамічної нестійкості потоку. Також виявлено вплив пористості та проковзування на критичні хвильові числа. The flow instability in a flat porous microchannel is investigated. The collocation method for the numerical determination of the critical Reynolds number, which determines the hydrodynamic flow instability, is used. Also the effect of porosity and slipping on the critical wave numbers is determined.