Чисельні дослідження впливу радіаційного та конвективного теплопереносу на теплоізоляційну спроможність двокамерних склопакетів - Басок, Б.І.; Давиденко, Б.В.; Кужель, Л.М.; Новіков, В.Г.; Калініна, М.Ф. (Промышленная теплотехника, 2017)
Методом чисельного моделювання досліджені закономірності теплопередачі через двокамерний склопакет зі звичайним склом, а також через двокамерні склопакети з низькоемісійним покриттям. Визначено їх опори теплопередачі. Отримані розрахункові дані дають можливість визначити рівні тепловтрати будівлі. Методом численного моделирования исследованы закономерности теплопередачи через двухкамерный стеклопакет с обычным стеклом, а также через двухкамерные стеклопакеты с низкоэмиссионным покрытием. Определены их сопротивления теплопередаче. Полученные расчетные данные дают возможность определить уровни теплопотери здания. Using the method of numerical modeling, regularities of heat transfer through a double glazing with plain glass and double-chambered glazed windows with a low-emission coating are investigated. Their resistance to heat transfer is determined. The results of numerical modeling made it possible to determine the heat loss levels of the building.