Дослідження кількості теплоти, що виділяється при спалюванні змішаних твердих побутових відходів м. Києва - Сігал, О.І.; Крикун, С.С.; Павлюк, Н.Ю.; Сатін, І.В.; Плашихін, С.В.; Кіржнер, Д.А.; Семенюк, М.В.; Каменьков, Г.Б. (Промышленная теплотехника, 2017)
Проаналізовано теплотворну здатність твердих побутових відходів різних країн, розраховану на підставі елементного складу компонентів ТПВ. Наведено результати експериментальних досліджень кількості теплоти, що виділяється при спалюванні змішаних ТПВ м. Києва. Результати роботи використані на сміттєспалювальному заводі «Енергія» ПАТ «Київенерго». Проанализирована теплотворная способность твердых бытовых отходов разных стран, рассчитанная на основе элементного состава компонентов ТБО. Приведены результаты экспериментальных исследований количества теплоты, которое выделяется при сжигании смешанных ТБО г. Киева. Результаты работы использованы на заводе «Энергия» ПАО «Киевэнерго». The calorific value of the municipal solid waste in different countries was calculated on the basis of elementary composition of the municipal solid waste. The results of the experimental research on the amount of heat produced during the combustion of mixed municipal solid waste in Kiev city are given. The results of the research were used at the “Energy” plant of PJSC “Kyivenergo”.