Вдосконалення технології біологічного очищення стічних вод за рахунок нових тепломасообмінних аераційно-окиснювальних апаратів роторного типу - Долінський, А.А.; Ободович, О.М.; Сидоренко, В.В. (Промышленная теплотехника, 2017)
У статті запропонована схема етапу біологічного очищення стічних вод з використанням в якості аератора і змішувача апарату роторного типу. Представлені експериментальні дані по швидкості розчинення кисню в установці роторного типу, швидкості очищення стічних вод (за показником БПК) в залежності від частоти пульсацій. Представлені порівняльні характеристики очищення побутових стічних вод аераторів різних конструкцій. В статье предложена схема этапа биологической очистки сточных вод с использованием в качестве аэратора и смесителя аппарата роторного типа. Представлены экспериментальные данные по скорости растворения кислорода в установке роторного типа, скорости очистки сточных вод (по показателю БПК) в зависимости от частоты пульсаций. Представлены сравнительные характеристики очистки бытовых сточных вод аэраторов различных конструкций. In the article the scheme of a stage of biological wastewater treatment with the use of rotary-type apparatus as an aerator and mixer is proposed. Experimental data on the rate of oxygen dissolution in a rotary-type setup, the rate of wastewater treatment (in terms of biological oxygen demand), depending on the frequency of pulsations are presented. Comparative characteristics of purification of domestic wastewater from aerators of various designs are presented.