Енергоефективна теплоутилізаційна система для підігрівання тепломережної води та дуттьового повітря котлів комунальної теплоенергетики - Навродська, Р.О.; Фіалко, Н.М.; Гнєдаш, Г.О.; Сбродова, Г.О. (Промышленная теплотехника, 2017)
Обґрунтовано застосування теплоутилізаційної системи з комбінованим використанням утилізованої теплоти для котлів комунальної теплоенергетики. Визначено теплові характеристики системи та рівні підвищення ККД котла при раціональному співвідношенні площ поверхонь теплообміну водо- та повітрогрійного устаткування даної системи для різних регіонів України Обосновано применение теплоутилизационной системы с комбинированным использованием утилизированной теплоты для котлов коммунальной теплоэнергетики. Определены тепловые характериcтики системы и уровни повышения КПД котла при рациональном соотношении площадей поверхностей теплообмена водо- и воздухогрейного оборудования данной системы для разных регионов Украины. The application of the heat recoverysystem with the combined use of the recycled heat of the municipal boiler plants is substantiated. The thermal characteristics of the system and the levels of increase in the efficiency of the boiler with a rational ratio of the areas of heat exchange surfaces of water- and air-heating equipment of this system for different regions of Ukraine are determined.