Нарцисизм і трансформація особистості в житті і творчості В. Винниченка - Печарський, А. (Слово і Час, 2010)
Статтю присвячено нарцисистичній проблематиці в житті і творчості В. Винниченка (на матеріалах ранньої белетристичної та епістолярної спадщини письменника, найпоказовіших у цьому аспекті). Узято до уваги релігійний, психоаналітичний та морально-етичний ракурси щодо інтерпретації художніх текстів у застосуванні архетипного і психобіографічного методів дослідження. The article is devoted to the question of Narcissism in life and works of V. Vynnychenko, particularly to his early fiction and epistolary heritage. The author considers religious, psychoanalytical and ethic perspectives of the writer’s prose within the framework of archetypal and psychobiographic approaches. Статья посвящена нарцисистической проблематике в жизни и творчестве В. Винниченко (на материалах раннего беллетристического и эпистолярного наследия писателя, наиболее показательного в этом аспекте). Приняты во внимание религиозный, психоаналитический и морально-этический ракурсы в интерпретации художественных текстов при использовании архетипного и психобиографического методов исследования.