Натуралістична поетика і дискурси раннього модернізму: “Рівновага” Володимира Винниченка і “Біля останньої межі” Михайла Арцибашева - Брайко, О. (Слово і Час, 2010)
У статті розглядається рецепція натуралістичної естетики й поетики в романах українського і російського
прозаїків. З’ясовуються наративні засоби письменників, сюжетно-композиційна будова творів, проблемно-
тематичні перегуки, своєрідність світоглядно-естетичних засад митців. The paper deals with the reception of naturalistic aesthetics and poetics in the novels of Ukrainian and
Russian prosaists. The author studies the narrative devices, plot and compositional structure of both works,
marking out thematic parallels between them as well as ideological and aesthetical principles of both
writers. В статье рассматривается рецепция натуралистической
эстетики и поэтики в романах украинского и русского
прозаиков. Освещаются нарративные средства писателей,
сюжетно-композиционное строение произведений,
проблемно-тематические соответствия, своеобразие
мировоззренческо-эстетических позиций писателей.