Структурно-семантична основа художнього мислення Марка Черемшини - Піхманець, Р. (Слово і Час, 2010)
У статті здійснено спробу збагнути структурно-семантичні засади художнього мислення Марка
Черемшини крізь призму архаїчних фольклорних жанрів. Докладно простежено, зокрема, структурування
тексту дискурсивними полями похоронних голосінь. The paper investigates the structural-semantic basis of Marko Cheremshyna’s literary thinking within the
system of archaic folklore genres. The author pays special attention to the way the structure of the texts is
determined by the discourse fields of dirges and laments. В статье осуществлена попытка понять структурно
семантические принципы художественного мышления
Марка Черемшини сквозь призму архаичных фольклорных
жанров. Обстоятельно прослежена, в частности,
структуризация текста дискурсивными полями похоронных
причитаний.