Науково-прикладні аспекти удосконалення вітчизняних та закордонних технологій зневоднення - Гапонюк, І.І. (Промышленная теплотехника, 2017)
Застосуванням інноваційних технологій управління внутрішньо капілярним опором дифузії вологи, волого поглинаючою спроможністю робочих газів, управління співвідношенням теплоти нагрівання та зневоднення тіла, прискореного попереднього нагрівання шару вологих тіл та рекуперацію теплоти можна суттєво зменшити втрати і збільшити швидкість перебігу зневоднення вологих тіл. Применение инновационных технологий управления внутрикапиллярным сопротивлением диффузии влаги, влагопоглощающей возможностью рабочих газов, управлением соотношеним теплоты нагревания и обезвожива-ния тела, ускоренным нагревания слоя влажных тел и рекуперацией теплоты можно существенно уменьшить потери и увеличить скорость сушки влажных тел. Using innovative management technologies internally by capillary diffusion of moisture, the moisture absorbing capacity of the working gases, control of the ratio of heat of heating and dehydration of the body, rapid pre-heating of the layer of wet solids and the recovery of heat can significantly reduce the loss and increase the rate of flow of dewatering a wet phone these technologies to improve modern foreign and domestic saveguard units, to increase the level of competitiveness of domestic technology and drying technology.